Forum / About Skiing

Informatie


A topic about Baile Homorod, Baile Tusnad, Harghita Bai, Harghita Madaras, Toplita .
 

Sitie cineva daca la Harghita Bai exista centru de incirieri skiuri.

Ionut (30/01/2009 06:56) | REPLY »

 

Desigur ca exista. Eu am inchiriat de acolo anul trecut.

Alecs (30/01/2009 20:13) | REPLY »

 

Sunt dezamagit total de conditiile de ski de la Harghita Bai, de comportamentul angajatilor de la teleski precum si de modul de taxare. Sunt 3 partii de ski: prima pe nume Csipike este cea mai usoara (se vede pe webcam-ul instalat) si este cat de cat skiabila - 1 urcare 2RON; in schimb urmatoarele doua sunt pline de hopuri/dalme, nici vorba sa fie nivelate cu ratrac. Pe cea de-a doua partie urcarea se facea cu asa numitul "catel" desi dispunea si de teleski dar care nu functiona-1 urcare 1.5RON. Pe cea de-a treia partie hopurile sunt la ordinea zilei iar abonamentul pe 1/2 zi este de 25 RON. In cazul in care doresti o urcare pentru a testa partia nu t-i se va ingadui acest lucru doar in cazul in care platesti abonamentul, iar acest abonament NU este valabil pe celelalte 2 partii

Calin (05/02/2010 17:08) | REPLY »

 

Ai perfecta dreptate, la Harghita bai nu se schimba nimic, fiindca sunt cativa oameni care controleaza totul acolo si nu vor investitii mai mari sa nu-si piarda veniturile pe Csipike. Asa ca daca vreti sa schiati in Harghita, duceti-va la Baile Tusnad, Baile Homorod, Toplita, Borsec sau Harghita Madaras ( foarte dificil de ajuns la Hargita Madaras, dar partiile sunt bune).

Gensai (16/03/2012 11:11) | REPLY »

 

Pacat de zona care este f frumoasa ! Partiile erau intr o stare deplorabila, cel putin cele rosii si negre. Plin de damburi, gheata, iarba si pamant. Si mai mergi si aprox 1 km de la parcare la partii. O experienta de nerepetat !

Valentin (10/02/2013 20:43) | REPLY »

 

1.Am sa incep prin a spune ca sunt din zona si skiez pe partiile alea de multi,multi ani. Cea mai bine intretinuta este partia Csipike, prima. Este usor accesibila, aproape de oricare dintre parcari. Este nu atat o partie pt incepatori, cat o partie pt copii. Ca dificultate, as spune ca este mai degraba un derdelus, dar daca esti incepator, este foarte buna. Este bine intretinuta, au si nocturna si tunuri de zapada. Nu prea se folosesc tunurile, datorita zonei. Anul asta am skiat pana in aprilie. Personalul este amabil acolo si fie vb. intre noi :), te mai lasa si fara bilet. Chiar ei iti fac semn sa treci linistit.
2. Ei bine, mai sus, spre culme, apar si partiile pt cei avansati. Sunt pactic 2 partii. Una, Miklos parca ii zice, unde se ajunge destul de usor si rapid. Problema e ca partia aia n-a mai fost amenajata masiv, de prin 99. Nu prea e functionala instalatia de cablu acolo. Mai demult se organizau concursuri acolo, dar sunt vremuri demult apuse. Totodeauna, partia asta a fost plina de hartoape, denivelari de pana la 2-3 m inaltime (si nu e vb. de valurile marii aici) si sa nu uitam bolovanii. Am reusit sa distrug fara sa vreau o pereche de Rossignol-uri aici. Unul dintre bolovani mi-a imprimat si un tatuaj frumos in partea stanga-toracica. Deci in concluzie, asta n-am recomandat-o si nu o recomand decat daca vreti sa va testati rezistenta echipamentului.
3. Aici in schimb, vine mama partiilor din secuime:). Kosuth (ceva la genu se scrie); aici avem de-a face cu un 3 in 1. Din varful partiei, exista un drum care va poarta spre cele 3 ramificatii ale partiei. Prima este partia neagra. Foarte abrupta, inclinatie mare, insa si fluxul de adrenalina este pe masura. Unele viraje necesita inclinatie f. mare. Ai impresia ca skiezi razant cu solul la viraje. Si aici sunt dambrui si denivelari dar dat fiind faptul ca este o partie neagra, sa zicem ca se accepta. Asta o recomand.
Urmatoarea varianta, tot la Kosuth, din varf, mergeti putin si faceti prima poteca in stanga. Atentie insa, daca aveti viteza va treziti direct in coborare. Nu este atat de abrupta ca prima, insa, as spune eu este tot o partie pt avansati. Merge si la nivel mediu, dar trebuie conditie fizica buna si reflexe rapide. Este destul de ingusta si cu viraje, de asemenea inguste.
Preferata mea este ultima, cea mai indepartata. De la captul de sus al teleskiului, mergeti pe poteca, tot inainte, faceti un viraj usor la dreapta la prima intersectie, apoi poteca va va duce direct pe cea de-a treia partie. Si asta as include-o undeva pe la nivelul mediu-avansat, insa e cea mai lunga. Virajele sunt destul de largi,partia fiind larga de asemenea, astfel ca nu sunt mari probleme. Denivelari si damburi sunt prezente si aici, deci se recomanda prudenta. Un plus pt. varianta asta ar mai fi si aceea ca nu vezi inceputul si sfarsitul partie, astfel ca skiezi cu impresia ca esti la un fel de freeski. Este si suficient soare aici, fiind in varf, deci va puteti bucura si de privelisti, care, da, intr-adevar, reprezinta ceva deosebit.
Eu zic sa incercati, exact in ordinea asta. Sa dati skip la partia Miklos. O sa faceti si un traseu prin padure, dar asta va las sa descoperiti voi. E frumos, chiar daca e obositor. Cu mancarea si cazarea nu sunt probleme in zona. Se mananca bine, portiile sunt destul de mari, preturile acceptabile si relativ mici fata de, sa zicem valea Prahovei. Va vor amuza secuii vorbind romaneste, dar marea majoritate, in statiune sunt deosebit de atenti cu turistii. Sa nu va mire daca veti primi cate-o bautura moca, ori ceva reducere la cazare, fara sa cereti. Si inca ceva! In decembrie de obicei, se poate skia pe toate partiile. Numai bine!

Sebi (12/10/2013 14:09) | REPLY »

 

Partia Kosuth e inchisa momentan.

Mihai (21/02/2014 07:40) | REPLY »

 

Am fost in aces weekend la Madaras , starea partiilor este foarte buna iar preturile pentru teleski destul de accetabile .
Cu siguranta sezonul acesta vom avea zapada buna la Madaras
Atentie ca sa urcati in statiune aveti nevoie neaparat de lanturi este si obligatoriu altfel persoana de la bariera nu va lasa sa urcati . Sa nu insistati fiindca fara ele veti ramane blocati
Obligatoriu lanturi sau masina 4x4 cu anvelope bune.
CU siguranta ne vom intoarce la Madaras in numar mai mare

Cata (19/01/2015 07:42) | REPLY »

 

salut pe unde ai urcat ?
se poate urca din vlahita? sau trebuie mers prin subcetate, izvoare?
mersi

dorel (29/01/2015 21:05) | REPLY »

 


Your Reply:
Last News:

01/02/2020:

A book about history of skiing in Romania

This book is a history of skiing in Romania, from one hundred years ago.Buy it ... read more »

24/12/2019:

Poor Ski Conditions for the Holidays

Unfortunatelly many of the resorts that had slopes open had to close them ... read more »

11/12/2019:

2019-2020 season prices updates

We started to update the ski passes prices for the Romanian ski resorts. At this ... read more »

 
More News »